پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود
سرخط خبرها

لزوم توسعه کشت علوفه‌ای برای نجات دام سبک از بحران خشکسالی

  • کد خبر: ۶۹۰۸۲
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۸
لزوم توسعه کشت علوفه‌ای برای نجات دام سبک از بحران خشکسالی
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی گفت: با‌توجه‌به خشک‌سالی‌های بی‌سابقه امسال، کشاورزان باید برای جلوگیری از هدررفتن آب به محصولاتی رو بیاورند که مصرف آب کمتری در کشت دارند.
طنین همتی|شهرآرانیوز، هادی ساربان، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی، با اشاره به کاهش بارندگی‌ها در سال زراعی ۱۴۰۰ اظهار کرد: متأسفانه پیش‌بینی‌های هواشناسی سال زراعی ۱۴۰۰ با وجود اینکه با استقبال خوب کشاوزران شروع شد، خیلی دقیق نشد. همچنین باتوجه‌به اینکه گفته شده بود پاییز گرمی در سال ۹۹ داریم، پاییز بسیار سرد و کم‌بارانی را سپری کردیم. پیش‌بینی شده بود در اواخر آذرماه و ابتدای فصل زمستان کمی باران خواهیم داشت که متأسفانه این‌گونه نبود و زمستان هم بسیار سرد بود.

وی گفت: بدتر اینکه در فروردین امسال ۶/۵ میلی‌متر بارندگی داشتیم که در دوره آماری این میزان ۶/۳۶ میلی‌متر و در سال قبل ۱۳۴/۶ میلی‌متر بود. امسال ذخیره آب سدها، چشمه‌سار‌ها و منابع آبی به‌شدت کم شده است. امسال نسبت به سال گذشته ۶۱ درصد و نسبت به دوره آماری ۴۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم. در کنار این کم‌آبی سرما هم داشتیم و حدود ۵۵ درصد در گندم، ۵۲ درصد در جو و ۶۰ درصد کلزا کاهش تولید داشتیم.

وی تأکید کرد: راهکار‌هایی هم برای این مشکل پیشنهاد کردیم. اولین بخشی که که به‌شدت از کم‌آبی آسیب می‌بیند دام سبک ماست. از طرفی قیمت علوفه نیز سرسام‌آور افزایش یافته است. ما به‌دنبال این بودیم که مجوز ویژه به خراسان داده شود تا بتواند نهاده‌ها را از کشور‌های اطراف وارد کند که این فرصت هم فراهم نشد.

ساربان یادآور شد: 90/7درصد وسعت استان خراسان‌رضوی دچار خشک‌سالی است. راهکار‌هایی که ما پیشنهاد کردیم این بود که کشاورزان به‌سمت کشت علوفه‌ای بروند تا بتوان بحران دام سبک را مدیریت کرد. کشت ذرت را از ۱۹ هزار به ۲۵ هزار هکتار افزایش دادیم. پیشنهاد کردیم نهاده ارزان‌قیمت مثل ارزن و چغندر علوفه‌ای را در باغات کشت کنند تا مشکل علوفه به‌گونه‌ای مدیریت شود. توصیه می‌شود باتوجه‌به کم‌آبی، به‌تدریج مدار آبیاری را از ۱۲ به ۱۳ (مدیریت آبیاری در فواصل زمانی) ببرند. همچنین در این وضعیت، کود‌های پتاس که مقاومت گیاه را نسبت به تنش‌های محیطی افزایش می‌دهد، کاربرد بیشتری دارد.

به‌گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی، قطعا در راستای بهره‌وری از آب، عملکرد رقم خیلی می‌تواند مؤثر باشد. بر همین اساس، در حوزه اقدامات به‌نژادی ارقام مختلف در حوزه کشاورزی مثل گندم و جو و محصولات اساسی استان، اقدامات خوبی انجام داده‌ایم. توصیه می‌شود از ارقامی که سازگاری بیشتری با کم‌آبی و بی‌آبی دارند، استفاده شود. این موضوع به شهرستان‌ها هم اعلام شده است تا کشاورزان اقدامات بهینه برای گذر از کم‌آبی را انجام دهند.

ساربان تصریح کرد: اقدامات خوبی در راستای مبارزه با آفات انجام شده، با وجود اینکه قیمت سم دوسه برابر افزایش پیدا کرده است و ارز ۴۲۰۰ تومانی از این محصول حذف شده است. آماری که ما امروز داریم، نشان‌دهنده این است که به‌دلیل خشک‌سالی و هجوم آفات، اقدامات بسیار خوبی روی سن گندم انجام شده است و سطح مبارزه به ۱۴۰ هزار ۴۴۱ هکتار رسیده است. عمده این مبارزه با سن مادری در سطح ۸۷ هکتار بوده است. همچنین بحث خرید گندم و کلزا شروع شده است و تا امروز حدود ۴۰۰ هزار تن به تفکیک خرید شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی درباره برنامه‌های موجود در استان برای افزیش سطح زیر کشت گلخانه‌ای گفت: باتوجه‌به اینکه آب محدود شده و بهره‌وری آب در کشت گلخانه‌ای خوب است، امسال در زمینه توسعه کشت در محیط‌های کنترل‌شده ۲۴۰هکتار زمین برای بهره‌برداری در استان ابلاغ شده است. بخشی مربوط به احداث سایه‌بان‌ها در باغات است و بخش دیگر در گلخانه‌هاست. درصورتی‌که تسهیلات به‌اندازه کافی تخصیص داده شود، این برنامه اجرا خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->