سقوط تتر به کانال ۷۹ هزار تومان (۹ دی ۱۴۰۳) جزئیات تخفیف ۳۰ درصد عوارض آزادراه‌های دولتی از ۱ بهمن ماه ۵۰۰ مسجد در خراسان رضوی آماده ضیافت اعتکاف رجبیه هستند خودرو‌های فاقد معاینه فنی هر ۲۴ ساعت جریمه می‌شوند + مبلغ جریمه ارزش روز سهام عدالت اعلام شد (۹ دی ۱۴۰۳) + جدول ریزش قیمت دلار به سمت کانال ۷۰ هزار تومان آغاز شد (۹ دی ۱۴۰۳) خرید سوخت از قاچاقچیان توسط دولت، از سوی وزارت نفت تکذیب شد ۲۵۰ هزار میلیارد ریال مالیات در خراسان رضوی وصول شد بورس وارد فاز اصلاح شد | شاخص کل نزدیک به ۵۰ هزار واحد ریخت (۹ دی ۱۴۰۳) سؤال از وزیر اقتصاد درباره افزایش قیمت دلار کلید خورد قیمت خودرو‌های خارجی ترمز برید (۹ دی ۱۴۰۳) | افزایش ۷۵ میلیون تومانی یک خودرو در یک روز! گامی به‌سوی آموزش مالی فرزندان با بلوجونیور | اپلیکیشن و کارت بانکی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها کشت پاییزه گندم در شهرستان مشهد پایان یافت (۹ دی ۱۴۰۳) طلا در مشهد ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان شد | رشد بیش از یک میلیون تومانی سکه تمام (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۹ دی ۱۴۰۳) | رشد تا ۱۹ میلیون تومانی خانواده شاهین سایپا فاصله کوتاه دلار تا کانال ۸۲ هزار تومان (۹ دی ۱۴۰۳) | سکه، نزدیک به مرز ۵۸ میلیون تومان! نژاد دام و طیور بومی ایران در آستانه انقراض | شغل دامداری در خطر است صفرتاصد افزایش حقوق کارگران و کارمندان در سال ۱۴۰۴ ضرب‌الاجل سازمان بازرسی به مدیران ۷ بانک درباره تسهیلات فرزندآوری | بانک‌های سامان، اقتصاد نوین و رسالت دارای بیشترین صف انتظار متقاضی تبعات افزایش قیمت دلار بر دخل‌وخرج کارگران رشد نرخ ارز رسمی چگونه باعث جهش قیمت دلار در بازار آزاد می‌شود؟ سیر صعودی قیمت خودرو، خریداران و فروشندگان را در حالت آماده‌باش قرار داده است (۹ دی ۱۴۰۳) قیمت تخم‌مرغ تا پایان ماه مبارک رمضان، تغییری نخواهد یافت (۹ دی ۱۴۰۳) آخرین قیمت ارز توافقی نیما امروز (۹ دی ۱۴۰۳) چند؟ | دلار توافقی کاهشی شد پیش‌نویس دستورالعمل حدود تراکنش‌های بانکی اشخاص تصویب شد چشم‌انداز آینده بازار سرمایه | زمستان بورس گرم می‌شود؟ دلایل اصلی رشد شارپی قیمت طلا و دلار در بازار چه بود؟ قیمت جدید گوشی موبایل آیفون ۱۵ و ۱۶ در بازار امروز (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) قیمت بنزین سوپر وارداتی به قیمت روز واردات آن بستگی دارد
سرخط خبرها

امید به رشد یا بیم تورم؟

  • کد خبر: ۷۶۳۲۲
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
امید به رشد یا بیم تورم؟
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی
صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین برآورد خود نرخ رشد اقتصادی ایران را در پارسال ۴/۳ درصد و امسال ۵/۲ درصد برآورد کرده و گفته است که پیش‌بینی می‌کند شاخص رشد اقتصادی ایران در سال آینده به ۲ درصد برسد. هرچند در ظاهر این آمار‌ها نشان از خروج اقتصاد کشورمان از رکود پس از تحریم‌ها دارد، اما روشن است که با این میزان رشد یا بزرگ‌شدن اقتصاد ایران، مشکلات همچنان به قوت خود باقی است. به‌ویژه اینکه شاخص رشد اقتصادی کشور در دهه گذشته نزدیک صفر بوده و می‌توان دهه ۹۰ را دهه ازدست‌رفته برای اقتصاد ایران قلمداد کرد، زیرا پیش‌بینی می‌شود حتی با ثبت رشد اقتصادی بیش از ۴ درصد برای امسال، حجم حقیقی اقتصاد کشور به سطح حجم اقتصادی در سال ۹۰ برسد. این در حالی است که انتظار می‌رفت اقتصاد ایران در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه دست‌کم سالی ۸ درصد رشد کند.
 
اکنون با روی‌کارآمدن دولت سیزدهم باید اندیشید که آیا امید به رشد اندک اقتصاد می‌تواند مشکلات معیشتی و بحران اشتغال و فرصت‌های ازدست‌رفته دهه گذشته را رفع کند یا نه. اقتصاد ایران با ابرچالش‌های جدی روبه‌رو شده و امکان توفیق در این چالش‌ها در شرایطی که نرخ تورم زیاد است، وضعیت سرمایه‌گذاری‌ها خوب نیست و کشور با خروج شدید سرمایه در دهه گذشته روبه‌رو بوده است، باوری خوش‌بینانه به‌شمار می‌آید. امیدبستن به رشد اندک اقتصادی با چاشنی نگرانی از امواج بلند تورمی در سال‌های پیش‌رو، زنگ خطری جدی برای سیاست‌گذاری و حکمرانی در اقتصاد است و هرگونه غفلت یا نشنیدن صدای این زنگ‌ها و هشدار‌ها باعث تعمیق چالش‌ها و افزایش تنش‌ها در آینده خواهد شد.
 
 
اکنون در آستانه استقرار دولت جدید، نخستین چالش در سطح کلان، نوع برنامه‌ریزی در اقتصاد و بودجه‌ریزی برای دولت در قالب برنامه هفتم توسعه است. شیوع کرونا و فشار تحریم‌ها به‌شدت به ساختار اقتصادی کشور آسیب زده و اشتباهات در سیاست‌گذاری‌ها نیز باعث شده است تورم روندی کم‌سابقه را تجربه کند.

در چنین وضعیتی ترسیم آرمان‌شهر اقتصادی برای ایران بدون درک واقعیت‌ها و موانع فقط باعث ازدست‌رفتن فرصت‌ها و تحریک تهدید‌ها خواهد شد.
نه آن رشد اقتصادی که بانک‌مرکزی پیش‌بینی می‌کند و نه برآورد صندوق بین‌المللی پول یا بانک جهانی، هیچ‌کدام برای اقتصاد ایران مطلوب نیست و دل‌بستن به اینکه اقتصاد سرانجام از رکود خارج می‌شود، به‌معنای غفلت از بحران‌هاست. اگر قرار است اقتصاد ایران بزرگ شود، راز این بزرگی و سربلندی را باید در حرکت به‌سوی رشد بیش از ۱۰ درصد دست‌کم در دهه آینده دید تا عقب‌ماندگی‌های گذشته جبران شود؛ مشروط به اینکه تورم در دهه پیش‌رو تک‌رقمی شود؛ کاری سخت، اما ممکن که انجام آن بستگی به اراده سیاستگذاران و الگوی حکمرانی اقتصادی دارد. لطفا زمان را از دست ندهید!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->