آغاز پرداخت معوقات ۷‌ماهه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) چگونه پرخوابی فصلی را رفع کنیم؟  پیش‌بینی بارش باران بهاری در ۱۵ استان طی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا بین آسیب شنوایی و خطر نارسایی قلبی ارتباطی وجود دارد؟ موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز
سرخط خبرها

سکته مغزی منجر به مرگ می‌شود + علائم

  • کد خبر: ۹۰۰۹۸
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۰
سکته مغزی منجر به مرگ می‌شود + علائم
اگر سکته مغزی شدید باشد٬ قسمت‌هایی از مغز که کنترل تنفس و فشارخون را بر عهده دارند، ممکن است گرفتار شده و یا اینکه شخص به اغماء رفته و نتایج مرگ‌باری را به دنبال داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، سکته مغزی را می‌توان اصلی‌ترین عامل تهدید کننده مغز دانست که می‌تواند منجر به فلج شدن یا مرگ قربانی شود. این عارضه به دلایل مختلفی مانند آمبولی یا پارگی رگ‌های مغز رخ می‌دهد. آمبولی مغزی معمولا وقتی رخ می‌دهد که تکه‌ای از یک لخته خون از جای دیگر بدن مانند قلب یا رگ اصلی گردن از طریق جریان خون به یکی از شریان‌های خون رسان مغز رسیده و در آنجا گیر کند. خون ریزی مغزی براثر پاره شدن یکی از شریانهای مغز ایجاد می‌شود که در این صورت خون روی بافت‌های اطراف آن می‌ریزد.
متخصصان؛ کم تحرکی، مصرف بی رویه نمک و چربی، چاقی، استعمال دخانیات و درمجموع رژیم نامناسب غذایی را عاملی برای حرکت به سمت سکته‌های مغزی می‌دانند.

علائم سکته مغزی

معمولاً قبل از بروز سکته مغزی علائم هشداردهنده‌ای وجود ندارد یا اینکه این علائم بسیار جزئی هستند. در بسیاری از افراد علائم سکته مغزی به سرعت و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه پیش از وقوع سکته ظاهر می‌شوند. به گزارش سیناپرس، علائم هر سکته مغزی بستگی به بخشی از مغز دارد که دچار صدمه شده است. اگر سکته مغزی شدید باشد، ممکن است بخش‌های کنترل تنفس و فشارخون در مغز صدمه ببینند و در این صورت امکان دارد تا شخص به اغما رفته و نتایج مرگباری را به دنبال داشته باشد.

سکته مغزی منجر به مرگ می‌شود+ علائم و درمان آن

این علائم می‌تواند شامل ضعف و کرختی صورت و بازو یا پا به ویژه در یک سمت بدن، فلج صورت، بازو و پا در همان سمت، عدم تعادل و لنگ زدن، اشکال در بلع، اختلال در تکلم یا در درک کلام، کرختی و سوزش بخش‌های بدن، اشکال در درک وضعیت و موقعیت، دوبینی- تاری دید یا از دست دادن بینایی به ویژه در یک چشم، سردرد شدید و ناگهانی، از دست دادن حافظه کوتاه مدت و طولانی مدت، اختلال در قضاوت، بی‌اختیاری ادرار و مدفوع، سرگیجه بدون دلیل و سقوط ناگهانی و عدم توانایی در انجام حرکات ظریف باشد.

درمان سکته مغزی

درمان اولیه پس از وقوع یک سکته مغزی شامل تحت نظر گرفتن دقیق فرد مبتلا و انجام اقدامات پرستاری برای محافظت راه تنفسی او است که بهتر است توسط خدمات پزشکی اورژانس انجام گیرد. پس از انتقال بیمار بیمارستان و انجام سی تی اسکن، درمان با توجه به شرایط بیمار ادامه پیدا خواهد کرد.

اگر یک لخته خون در شریان وجود داشته باشد، باید فوراً با استفاده از دارو‌های ترومبولیتیک اقدام به از بین بردن لخته کرد. اگر یک شریان دچار خون ریزی و پارگی شده و سکته مغزی ایجاد کند، درمان بر روی زمینهٔ ایجاد کننده آن متمرکز می‌شود. تجویز دارو‌های ضد فشار خون می‌تواند فشار خون را پایین آورده و از احتمال خونریزی‌های بعدی پیشگیری کند. اگر سکته مغزی براثر التهاب شریان باش، داروی کورتون مؤثر واقع می‌شود.

در بیشتر موارد در درمان تکمیلی سکته‌های مغزی، برای برطرف ساختن عوارض حرکتی و گفتاری سکته، درمان‌های توان بخشی مثل فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی چه در بیمارستان و چه در خانه ضروری به نظر می‌رسد.

پیشگیری

تغییر عادات و نحوه زندگی و به کار گیری سبک غذایی سالم مانند کم کردن میزان چربی در رژیم غذایی و ترک کردن سیگارمی توانند باعث کاهش خطر بروز سکته مغزی یا تکرار آن شوند. تشخیص زود هنگام بروز این عارضه می‌تواند کمک چشمگیری به پیشگیری یا کاهش آسیب‌های ناشی از آن داشته باشد. اخیرا محققان دانشگاه کورنل آمریکا با استفاده از یک روش جدید، موفق شدند زمان تشخیص بروز سکته را به ۱۰ دقیقه کاهش دهند.

دارو‌های پیشگیری از سکته مغزی نیز در این امر مؤثر هستند. این دارو‌ها شامل دارو‌های ضد انعقاد خون و دارو‌های ضد پلاکت هستند. مصرف کنترل شده دارو‌های کاهش کلسترول و فشارخون نیز برای پیشگیری از سکته مغزی مفید خواهند بود. برخی مطالعات نیز نشان می‌دهند که مصرف آسپرین خطر ابتلا به سکته مغزی را تا میزان بسیاری کاهش می‌دهد.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->