محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳) مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید (۷ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کشف بزرگ‌ترین هیولای دریایی در ایالت نِوادا

  • کد خبر: ۹۳۳۱۴
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۸
کشف بزرگ‌ترین هیولای دریایی در ایالت نِوادا
کشف بقایای ایکتیوسور عظیم الجثه‌ای از دوره تریاسه نشان می‌دهد که از نظر تکاملی، اندازه بدن ایکتیوسور‌ها با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کشف بقایای ایکتیوسور عظیم الجثه‌ای از دوره تریاسه نشان می‌دهد که از نظر تکاملی، اندازه بدن ایکتیوسور‌ها با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد.

هیولای دریایی که اوایل عصر دایناسور‌ها زندگی می‌کرد، به طور غیرمنتظره بسیار بزرگ است و نشانگر این موضوع است که این جانوران از نظر تکاملی با سرعت بالایی به این اندازه بدن رسیده اند. این کشف نشان می‌دهد که ماهی خزنده سانان یا ایکتیوسور‌ها (گروهی از خزندگان دریایی به شکل ماهی که در دریا‌های عصر دایناسور‌ها زندگی می‌کردند) در طول فقط ۵/۲ میلیون سال، به این اندازه عظیم رسیده اند.

برای درک بهتر این موضوع، باید بدانید که حدود ۹۰ درصد از تاریخ ۵۵ میلیون ساله نهنگ‌ها طول کشید تا آن‌ها به اندازه‌های بزرگی برسند که ایکتیوسور‌ها در یک درصد ابتدایی تاریخ ۱۵۰ میلیون ساله خود به آن رسیدند. لارس اشمیتز، استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: «ایکتیوسور‌ها با سرعت بسیار بیشتری نسبت به نهنگ‌ها به اندازه‌های بزرگ رسیدند و این اتفاق زمانی رخ داد که جهان از انقراض ویرانگری درحال احیا بود (در پایان دوره پرمین). این نشانه‌ای از انعطاف پذیری زندگی است و نشان می‌دهد اگر شرایط محیطی مناسب باشد، تکامل می‌تواند با سرعت بالایی اتفاق افتد و حیات می‌تواند دوباره احیا شود.»

پژوهشگران برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ متوجه فسیل‌های ایکتیوسور‌ها شدند که در صخره‌های کوه‌های آگوستا در شمال غربی نوادا گیر کرده بود. اشمیتز گفت: «تن‌ها چند مهره از سنگ بیرون زده بود، اما مشخص بود حیوان بزرگی بوده است.» پژوهشگران سرانجام در سال ۲۰۱۵ موفق شدند به کمک هلی کوپتر آن را به طور کامل از میان سنگ‌ها بیرون آورند. فسیل‌های باقی مانده شامل جمجمه، شانه و زائده باله مانند بود که به موزه تاریخ طبیعی لس آنجلس منتقل شد و در آنجا آماده سازی و تجزیه و تحلیل آن انجام شد.

پژوهشگران به تازگی در مجله معتبر Science گونه جدیدی را گزارش کردند که Cymbospondylus youngorum نام گرفته است. این خزنده دریایی که آرواره‌های بسیار بزرگی داشت، ۲۴۷ میلیون سال پیش در دوران تریاسه زندگی می‌کرد. جانور مذکور نیز همچون دیگر موجودات آن زمان، عجیب بود. اشمیتز می‌گوید: «حیوانی را تصور کنید که مانند اژد‌های دریایی است، بدنی دوکی شکل و بسیار بلند و اندام‌هایی که به شکل باله درآمده اند و دمی بلند.»

پژوهشگران دریافتند که با جمجمه‌ای به طول تقریبا دو متر، طول بدن C. youngorum بالغ می‌توانسته به ۱۷ متر یا بزرگ‌تر از یک نیمه تریلر برسد. زمانی که این جانور ۴۵ تُنی زنده بود، در اقیانوس جهانی پانتالاسا در سواحل غربی آمریکای شمالی زندگی می‌کرد. براساس اندازه و شکل دندان هایشان احتمالا ایکتیوسور‌های کوچک تر، ماهی و احتمالا ماهیان مرکب را می‌خورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->