تامین کامل امنیت در شعبات اخذ رای مشهد و خراسان رضوی (۱۵ تیر ۱۴۰۳) ۱۱۱ نفر از حجاج به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگشتند مقطع کاردانی رشته «فوریت‌های پزشکی» حذف خواهد شد ارتباط گردشگری ایران با مالزی افزایش می‌یابد هشداری برای زمین؛ ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست دستگیری عامل قتل پاکبان مشهدی + عکس خمیردندان‌های غیرمجاز از سوی وزارت بهداشت معرفی شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

کشف بزرگ‌ترین هیولای دریایی در ایالت نِوادا

  • کد خبر: ۹۳۳۱۴
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۸
کشف بزرگ‌ترین هیولای دریایی در ایالت نِوادا
کشف بقایای ایکتیوسور عظیم الجثه‌ای از دوره تریاسه نشان می‌دهد که از نظر تکاملی، اندازه بدن ایکتیوسور‌ها با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کشف بقایای ایکتیوسور عظیم الجثه‌ای از دوره تریاسه نشان می‌دهد که از نظر تکاملی، اندازه بدن ایکتیوسور‌ها با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد.

هیولای دریایی که اوایل عصر دایناسور‌ها زندگی می‌کرد، به طور غیرمنتظره بسیار بزرگ است و نشانگر این موضوع است که این جانوران از نظر تکاملی با سرعت بالایی به این اندازه بدن رسیده اند. این کشف نشان می‌دهد که ماهی خزنده سانان یا ایکتیوسور‌ها (گروهی از خزندگان دریایی به شکل ماهی که در دریا‌های عصر دایناسور‌ها زندگی می‌کردند) در طول فقط ۵/۲ میلیون سال، به این اندازه عظیم رسیده اند.

برای درک بهتر این موضوع، باید بدانید که حدود ۹۰ درصد از تاریخ ۵۵ میلیون ساله نهنگ‌ها طول کشید تا آن‌ها به اندازه‌های بزرگی برسند که ایکتیوسور‌ها در یک درصد ابتدایی تاریخ ۱۵۰ میلیون ساله خود به آن رسیدند. لارس اشمیتز، استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: «ایکتیوسور‌ها با سرعت بسیار بیشتری نسبت به نهنگ‌ها به اندازه‌های بزرگ رسیدند و این اتفاق زمانی رخ داد که جهان از انقراض ویرانگری درحال احیا بود (در پایان دوره پرمین). این نشانه‌ای از انعطاف پذیری زندگی است و نشان می‌دهد اگر شرایط محیطی مناسب باشد، تکامل می‌تواند با سرعت بالایی اتفاق افتد و حیات می‌تواند دوباره احیا شود.»

پژوهشگران برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ متوجه فسیل‌های ایکتیوسور‌ها شدند که در صخره‌های کوه‌های آگوستا در شمال غربی نوادا گیر کرده بود. اشمیتز گفت: «تن‌ها چند مهره از سنگ بیرون زده بود، اما مشخص بود حیوان بزرگی بوده است.» پژوهشگران سرانجام در سال ۲۰۱۵ موفق شدند به کمک هلی کوپتر آن را به طور کامل از میان سنگ‌ها بیرون آورند. فسیل‌های باقی مانده شامل جمجمه، شانه و زائده باله مانند بود که به موزه تاریخ طبیعی لس آنجلس منتقل شد و در آنجا آماده سازی و تجزیه و تحلیل آن انجام شد.

پژوهشگران به تازگی در مجله معتبر Science گونه جدیدی را گزارش کردند که Cymbospondylus youngorum نام گرفته است. این خزنده دریایی که آرواره‌های بسیار بزرگی داشت، ۲۴۷ میلیون سال پیش در دوران تریاسه زندگی می‌کرد. جانور مذکور نیز همچون دیگر موجودات آن زمان، عجیب بود. اشمیتز می‌گوید: «حیوانی را تصور کنید که مانند اژد‌های دریایی است، بدنی دوکی شکل و بسیار بلند و اندام‌هایی که به شکل باله درآمده اند و دمی بلند.»

پژوهشگران دریافتند که با جمجمه‌ای به طول تقریبا دو متر، طول بدن C. youngorum بالغ می‌توانسته به ۱۷ متر یا بزرگ‌تر از یک نیمه تریلر برسد. زمانی که این جانور ۴۵ تُنی زنده بود، در اقیانوس جهانی پانتالاسا در سواحل غربی آمریکای شمالی زندگی می‌کرد. براساس اندازه و شکل دندان هایشان احتمالا ایکتیوسور‌های کوچک تر، ماهی و احتمالا ماهیان مرکب را می‌خورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->