سعید شریف زاده در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره افزایش قیمت نرخ آبمیوه و بستنی در مشهد گفت: با توجه به اینکه هوا رو به گرمی است، مصرف آبمیوه و بستنی مسلما رو به افزایش است. از طرفی نرخ شیر هم ظرف یک هفته حدود ۲۰ درصد و شکر هم ظرف دو ماه گذشته افزایش قیمت داشته است. با توجه به این افزایشها مسلما نرخ آبمیوه و بستنی هم به طور ضمنی افزایش داشته است.
به گفته رئیس اتحادیه آبمیوه، بستنی و کافی شاپ مشهد، با توجه به اینکه صنف ما جزء گروه سوم کالا و خدمات است و به نوعی نرخ گذاری مصوبی ندارد و متصدی واحد صنفی بر اساس هزینههای که شامل مواد اولیه و هزینههای ثانویه مثل مزد کارگر، اجاره محل، و هزینههای انرژی و متناسب به میانگین فروش ماهانه که بدست میآید و با احتساب سود مجاز واحد صنفی نرخ نامه آن واحد تعیین میشود. قانون تکلیف را به خود واحد صنفی داده است . در اجرا هم واحدهای صنفی این هزینهها را به اتحادیه اعلام میکنند، اتحادیه هم به اینکه در نرخهای تعیین شده هزینهها قابل قبول باشد و تناسب داشته باشد نرخ نامه تصویب میکند.
شریف زاده افزود: نمیتوان افزایش هزینه مشخص را برای این صنف اعلام کرد، کافی شاپ ها، قهوه فروشیها و صنف آبمیوه و بستنی که در مشهد نزدیک به ۱۰۰۰ عضو مجوز دار میباشند هزینهها و نرخهای مختلفی دارند. ولی حداقل از ابتدای سال در همه رستهها شغلی این صنف حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت که بیشتر مربوط به افزایش قیمت مواد اولیه بوده، داشته ایم.
وی تاکید کرد: مسلما ابتدای هر سال افزایش قیمتها چه در حوزه اجاره ملک، هزینه دستمزد و مواد اولیه اتفاق میافتد و این باعث میشود نرخ نامه هر ساله تغییر کند. امسال هم، چون افزایش قیمت شیر و شکر را داشته ایم، حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت به طور تقریبی اعمال شده است.
رئیس اتحادیه آبمیوه، بستنی و کافی شاپ مشهد افزود: واحدهای صنفی نرخ نامهای که مورد تایید اتحادیه قرار گرفته است را باید حتما در معرض دید عموم قرار دهند. قطعا نظارتها بروی نرخ نامهها انجام میشود و اگر نرخ نامه مغایرت با خدمات ارائه شده باشد تخلف محسوب میشود.