پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

طب سنتی و علم پزشکی در تقابل با کرونا

  • کد خبر: ۲۸۶۳۲
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
طب سنتی و علم پزشکی در تقابل با کرونا
دکتر حمید عبدی - متخصص طب چینی، سنتی و سوزنی
در چند ماه گذشته و درکنار دردسر‌ها و نگرانی‌های شیوع بیماری جدید، مسائلی در طب سنتی و جدید مطرح شد که باعث شد عده‌ای آن را زیر سوال ببرند. حقیقت این است که ما در طب سنتی، روش غلط و دستور غلط نداشتیم، بلکه کسانی که دستورات را به مردم دیکته کردند، اصلا علمی در این زمینه نداشتند و در کار دیگران دخالت کردند. ما از طرف متخصصان طب سنتی دستور اشتباه نداریم. افراد غیرمتخصص تصور می‌کردند اظهارنظر، کار درستی است و درباره ویروسی اظهارنظر می‌کردند که همه دنیا در همه علوم برای تشخیص و درمان آن دچار مشکل شده بودند. براساس اخبار و اطلاعاتی که به‌دست ما می‌رسد، همه روش‌هایی که تاکنون پیشنهاد شده است، نگهدارنده بوده و برپایه سابقه دیگر بیماری‌ها صورت گرفته و هیچ روشی تابه‌حال درمان‌کننده نبوده است. یک روز از داروی «هیدروکسی کلروکین» که ضد مالاریا و ضد روماتیسم است، نام می‌برند و روز دیگر اثر «آزیترومایسین» را بر درمان کرونا موثر می‌دانند که البته هیچ‌کدام از آن‌ها نه تایید شده است و نه رد. تحقیقات همچنان ادامه دارد و هنوز به درمان قطعی نرسیده‌اند.
در سوءاستفاده از طب سنتی هم آن افرادی که به‌خصوص در شبکه‌های اجتماعی مطرح شدند، کسانی بودند که با انگیزه‌های غیردرمانی و شاید تنها با دلایل مادی، نسخه‌هایی را توصیه کردند که دانش کافی آن را نداشتند، درحالی‌که کووید ۱۹ یک ویروس جدید است و تنها چهار ماه از عمر آن می‌گذرد.
اصلا بنا نیست که بگویم طب سنتی برای درمان بیماری‌ها فقیر است، بلکه راهکار‌های مخصوص به خود را دارد. ما در مبارزه با ویروس، واکسنی نداریم، بلکه هم در طب جدید و هم در طب قدیم، از درمان‌های نگهدارنده استفاده می‌کنیم. حالا هر دو طب ممکن است متناسب با وضعیت بیماری، از روش‌های یکدیگر برای درمان استفاده کنند؛ یعنی بگویند برای درمان آنفلوآنزا از فلان دارو استفاده می‌کنیم و، چون کرونا هم شباهت‌هایی به آن دارد، می‌توانیم از برخی روش‌های درمانی آن استفاده کنیم که برخی موثر است و برخی بی‌اثر.
ازسوی دیگر توصیه‌هایی کلی هم وجود دارد که هر دو طب آن را قبول دارند؛ به‌عنوان نمونه خوردن مایعات گرم را هر دو طب قدیم یا جدید درباره‌اش توافق دارند یا خوردن ویتامین C و D در هر دو علم مورد پذیرش است. راهکار‌هایی همچون پرهیز کردن از تماس‌های نزدیک و خودداری از حضور در مکان‌های بسته، نیز از توصیه‌های همه علوم درمانی است.
علم، ساختاری است که نمی‌توانیم آن را به سنتی و جدید و قدیم تقسیم کنیم، زیرا طب سنتی از چندهزار سال پیش بوده و درمان بیماری‌ها با آن تایید شده است و علم جدید، برخی نواقص آن را برطرف کرده است و درمقابل، نواقص علم جدید هم با کمک طب قدیم برطرف می‌شود. هنوز هم برخی بیماری‌ها وجود دارند که علم روز پزشکی از درمان آن‌ها عاجز است، اما می‌توانیم از طب سنتی برای درمان آن کمک بگیریم. نگاه‌های یک‌جانبه را باید از بین ببریم. گاهی هم افراد متعلق به گروه‌ها و دسته‌هایی هستند که مغرضانه درمقابل طب سنتی می‌ایستند، اما نباید همه‌چیز را از بین برد.
طب سنتی راهکار خودش را دارد و طب جدید هم. این روز‌ها عده‌ای تنها به طب سنتی اکتفا کرده‌اند و عده‌ای دیگر پرچم‌دار طب جدید هستند. کرونا را هم مانند هر بیماری دیگری باید با نگاه سنتی و هم نگاه جدید، درمان کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->