چناران خراسان رضوی یکی از مقاصد محبوب گردشگران خارجی گواهی انحصار وراثت از مردادماه سیستمی صادر می‌شود والدین چگونه می‌توانند در ایام امتحانات، حامی فرزندان خود باشند؟ همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی ممنوع شد دستگیری چهار آدم‌ربای فراری از سیستان و بلوچستان در مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضا تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت آموزش و پرورش درمورد دریافت هزینه اضافه به مدارس هشدار داد فراخوان جدید کانون پرورش فکری منتشر شد + شرایط ثبت‌نام اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش شدت گرما از فردا با احتمال رگبار باران در برخی نقاط فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات
سرخط خبرها

طب سنتی و علم پزشکی در تقابل با کرونا

  • کد خبر: ۲۸۶۳۲
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
طب سنتی و علم پزشکی در تقابل با کرونا
دکتر حمید عبدی - متخصص طب چینی، سنتی و سوزنی
در چند ماه گذشته و درکنار دردسر‌ها و نگرانی‌های شیوع بیماری جدید، مسائلی در طب سنتی و جدید مطرح شد که باعث شد عده‌ای آن را زیر سوال ببرند. حقیقت این است که ما در طب سنتی، روش غلط و دستور غلط نداشتیم، بلکه کسانی که دستورات را به مردم دیکته کردند، اصلا علمی در این زمینه نداشتند و در کار دیگران دخالت کردند. ما از طرف متخصصان طب سنتی دستور اشتباه نداریم. افراد غیرمتخصص تصور می‌کردند اظهارنظر، کار درستی است و درباره ویروسی اظهارنظر می‌کردند که همه دنیا در همه علوم برای تشخیص و درمان آن دچار مشکل شده بودند. براساس اخبار و اطلاعاتی که به‌دست ما می‌رسد، همه روش‌هایی که تاکنون پیشنهاد شده است، نگهدارنده بوده و برپایه سابقه دیگر بیماری‌ها صورت گرفته و هیچ روشی تابه‌حال درمان‌کننده نبوده است. یک روز از داروی «هیدروکسی کلروکین» که ضد مالاریا و ضد روماتیسم است، نام می‌برند و روز دیگر اثر «آزیترومایسین» را بر درمان کرونا موثر می‌دانند که البته هیچ‌کدام از آن‌ها نه تایید شده است و نه رد. تحقیقات همچنان ادامه دارد و هنوز به درمان قطعی نرسیده‌اند.
در سوءاستفاده از طب سنتی هم آن افرادی که به‌خصوص در شبکه‌های اجتماعی مطرح شدند، کسانی بودند که با انگیزه‌های غیردرمانی و شاید تنها با دلایل مادی، نسخه‌هایی را توصیه کردند که دانش کافی آن را نداشتند، درحالی‌که کووید ۱۹ یک ویروس جدید است و تنها چهار ماه از عمر آن می‌گذرد.
اصلا بنا نیست که بگویم طب سنتی برای درمان بیماری‌ها فقیر است، بلکه راهکار‌های مخصوص به خود را دارد. ما در مبارزه با ویروس، واکسنی نداریم، بلکه هم در طب جدید و هم در طب قدیم، از درمان‌های نگهدارنده استفاده می‌کنیم. حالا هر دو طب ممکن است متناسب با وضعیت بیماری، از روش‌های یکدیگر برای درمان استفاده کنند؛ یعنی بگویند برای درمان آنفلوآنزا از فلان دارو استفاده می‌کنیم و، چون کرونا هم شباهت‌هایی به آن دارد، می‌توانیم از برخی روش‌های درمانی آن استفاده کنیم که برخی موثر است و برخی بی‌اثر.
ازسوی دیگر توصیه‌هایی کلی هم وجود دارد که هر دو طب آن را قبول دارند؛ به‌عنوان نمونه خوردن مایعات گرم را هر دو طب قدیم یا جدید درباره‌اش توافق دارند یا خوردن ویتامین C و D در هر دو علم مورد پذیرش است. راهکار‌هایی همچون پرهیز کردن از تماس‌های نزدیک و خودداری از حضور در مکان‌های بسته، نیز از توصیه‌های همه علوم درمانی است.
علم، ساختاری است که نمی‌توانیم آن را به سنتی و جدید و قدیم تقسیم کنیم، زیرا طب سنتی از چندهزار سال پیش بوده و درمان بیماری‌ها با آن تایید شده است و علم جدید، برخی نواقص آن را برطرف کرده است و درمقابل، نواقص علم جدید هم با کمک طب قدیم برطرف می‌شود. هنوز هم برخی بیماری‌ها وجود دارند که علم روز پزشکی از درمان آن‌ها عاجز است، اما می‌توانیم از طب سنتی برای درمان آن کمک بگیریم. نگاه‌های یک‌جانبه را باید از بین ببریم. گاهی هم افراد متعلق به گروه‌ها و دسته‌هایی هستند که مغرضانه درمقابل طب سنتی می‌ایستند، اما نباید همه‌چیز را از بین برد.
طب سنتی راهکار خودش را دارد و طب جدید هم. این روز‌ها عده‌ای تنها به طب سنتی اکتفا کرده‌اند و عده‌ای دیگر پرچم‌دار طب جدید هستند. کرونا را هم مانند هر بیماری دیگری باید با نگاه سنتی و هم نگاه جدید، درمان کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->