سارق نسخه‌های تاریخی مقبره «شاه نعمت‌الله‌ولی» به دام افتاد سرگذشت تلخ یک زن؛ از اعتیاد تا فرزندآزاری این واقعاً یک «بحران» است کشف اسکلت یک زن متعلق به ۳۲۰۰ سال پیش در شهرستان بابل اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال‌احمر درخصوص احتمال وقوع طوفان تندری و سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد؛ ردّپای مرد مستأجر در ناپدیدشدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا
سرخط خبرها

درباره بادمجان، این عزیز جان

  • کد خبر: ۳۹۷۷۹
  • ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۶
درباره بادمجان، این عزیز جان
فرقی نمی‌کند کنار قیمه باشد یا زیر ته‌چین. فرقی نمی‌کند کباب شود و برود در دل میرزاقاسمی یا سرخ شود و حلیم‌بادمجانش کنی. اصلا بگو ترشی‌بادمجان، بگو ته‌دیگ بادمجان. این بادمجان عزیز دل پایش به هر طعامی که باز شود، طعمی خوش و لذیذ پدید می‌آورد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ فرقی نمی‌کند کنار قیمه باشد یا زیر ته‌چین. فرقی نمی‌کند کباب شود و برود در دل میرزاقاسمی یا سرخ شود و حلیم‌بادمجانش کنی. اصلا بگو ترشی‌بادمجان، بگو ته‌دیگ بادمجان. این بادمجان عزیز دل پایش به هر طعامی که باز شود، طعمی خوش و لذیذ پدید می‌آورد.

داستان بادمجان داستان کهنی است که از قدیم طرف‌دار داشته. در گذشته بادنگان، بادنجان، کهکب، انب، پاتشگا، پاتنگا و کهپرک هم نامیده می‌شده است. اصالت چینی دارد یا زاده مصر است، ولی معلوم است که از قدیم در آسیا وجود داشته است. اسمش در رساله‌های چینی ۱۵۰۰ سال قبل آمده است. در شمال آفریقا به اسم‌های متعدد عربی می‌شناسندش، ولی اسمی رومی یا یونانی ندارد و مشخص است اعراب در قرون وسطی آن را به مدیترانه برده‌اند و از آنجا در کل اروپا پخش شده است.

در ایران این گیاه را به ۲ نوع قلمی و دلمه‌ای می‌شناسیم. قلمی‌اش برای سرخ‌کردن عالی است و دلمه‌ای هم که از اسمش مشخص است چه کاربردی دارد. ولی بادمجان انواع متنوع‌تری دارد. هم در شکل، هم در رنگ. در دنیا بادمجان سفید، زرد و سبز کشت و خورده می‌شود. چین، هند، مصر، ترکیه و ایران به‌ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان بادمجان هستند و این گیاه در فرهنگ غذایی‌شان هم جایگاه ویژه‌ای دارد. مثلا در ایران بادمجان غذای محبوب شاهان بوده است و این ضرب‌المثل‌ها که درباره‌اش می‌شنویم مثل «بادمجان دور قاب چین» یا «من نوکر شاهم، نه نوکر بادمجان» شاهد مثال همین موضوع است که بادمجان غذای محبوب اغنیا و فقرا بوده است.

خرید بادمجان فوت و فن خاصی دارد و در کتاب‌های آشپزی بخش خاصی را به خود اختصاص داده است. نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی نوشته است: «میوه گیاه چندساله‌ای است که فقط میوه سال اول آن مرغوب است. میوه سال‌های بعد را بادمجان دارکهنه می‌نامند و مزه آن تلخ و تند است. بادمجان خوب پوست تیره‌رنگ و براق و مغز سفید و کم‌تخم دارد. هنگام خرید از بادمجان دارکهنه و نامرغوب باید پرهیز کرد.» تازه بودن بادمجان علاوه بر اینکه طعم غذا را تغییر می‌دهد، سلامت خورنده را هم تضمین می‌کند. در طب ابوعلی‌سینایی بادمجان کهنه مضر و آفت جان معرفی شده است: «کهن وی بد بود و تازه سالم‌تر بود.»

عجیب است که در ایام قدیم نگاه برخی از مردم درباره بادمجان بد بوده است. مثلا برخی قدیمی‌ها می‌گفتند بادمجان فقط شکم‌سیرکن است و خواصی ندارد. شاید این حرف را از زبان مادر بزرگ‌هایتان شنیده باشید. موضوعی که می‌دانیم درست نیست. بادمجان منبع ارزان و خوش‌مزه‌ای برای دستیابی به ویتامین‌های مختلف و دیگر ریزمغذی‌هاست. در ایتالیا عده‌ای گمان می‌کردند خوردن بادمجان باعث جنون و دیوانگی می‌شود! اما حالا می‌دانیم بادمجان کسی را دیوانه نمی‌کند، مگر آن‌ها که عاشق طعمش هستند و وقتی یک ظرف بادمجان سرخ‌شده و به روغن‌آمده می‌بینند، عنان از کف می‌دهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->