پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۰ مهر ۱۴۰۳) | مشهد گرم می‌شود آخرین جزئیات از طغیان هلیل‌رود جیرفت | ١۵ نفر جان خود را از دست دادند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) ارائه آموزش‌های تخصصی به دانش‌آموزان المپیادی برای ورود به بازار کار | دادن پاسخ اشتباه به یک سؤال در المپیاد‌های جهانی، مدال طلا را به نقره تبدیل می‌کند سهم سالمندان تحت پوشش بهزیستی کشور از دریافت خدمات این سازمان چقدر است؟ تصادف خودروی قاچاق انسان در جاده‌های سیستان و بلوچستان ۲۵ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۱۰ مهر ۱۴۰۳) آغاز بیستمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مدیر عامل سازمان تاکسی‌رانی شهرداری مشهد: سرویس مدرسه به ۹۵‌‌درصد از متقاضیان تخصیص یافت جوان‌ترین و سالمندترین استان‌های کشور کدامند؟ | حدود ۱۱ درصد سالمندان کشور بالای ۶۴ سال هستند خراسان‌رضوی در طراز اول کیفیت و گستره خدمات مدارس استثنایی روایتی پرامید از زندگی در خانه سالمندان | بهار سالمندی علت فوت پسر نیشابوری در استخر معروف مشهد مشخص شد هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۱۰ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران در نقاط مختلف و افزایش دما در شمال کشور (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مصرف بالای آموکسی‌سیلین در ایران | ردپای تجویز پزشکان ۲۰ درصد جمعیت کشور را تا سال ۱۴۲۰ «سالمندان» تشکیل می‌دهند حمله سارقان مسلح به یک طلافروشی در کرج (۹ مهر ۱۴۰۳) یاشار سلطانی آزاد شد فراخوان بسیج جامعه پزشکی برای امدادرسانی به مجروحان در لبنان (۹ مهر ۱۴۰۳) اعلام آمادگی سفیران حمایتهای روانی هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به مردم لبنان پیدا شدن پیکر ۹ مفقودی طغیان هلیل‌رود| ۵ نفر همچنان مفقود هستند (۹ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

دستور پخت یک خورش گیلانی خوشمزه (ترش واش)

  • کد خبر: ۸۸۶۳۶
  • ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
دستور پخت یک خورش گیلانی خوشمزه (ترش واش)
ترش واش نوعی سبزی خورشتی می‌باشد که اغلب در گیلان و اغلب در مناطق همجوار شرق استان گیلان رشد می‌کند. به این سبزی بویا یا ترشک هم نیز گفته می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، شهرت غذا‌های شمالی به سبزی‌های متنوع محلی‌ای است که در تهیه آن‌ها استفاده می‌شود، مانند ترش‌واش که خورشی خوشمزه و پرطرف‌دار از خطه گیلان است و اگر کسی یک بار آن را امتحان کرده‌باشد، مشتری همیشگی‌اش خواهد شد. شما می‌توانید سبزی خشک‌شده ترش‌واش را در سفر‌هایی که به شمال دارید بخرید یا از سبزی‌های مشابه و هم‌خانواده آن در همین‌جا استفاده کنید. با سبزی ترش واش می‌توان انواع غذا‌هایی مانند: ترش واش قاتق، آبکی، غورابه، بویا قاتق و… پخت. این سبزی به دو صورت خودرو و پرورشی نیز می‌باشد. نگهداری سبزی ترش واش کمی مشکل است، اما با این حال در فصل سبزی ترش واش می‌توانید این غذای خوشمزه را آماده سازی کنید و از طعم آن لذت ببرید.

مناسب برای: ۴ نفر

زمان تهیه: ۱۲۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه خورش ترش واش

سبزی ترش‌واش: ۵۰۰ گرم
بادنجان: ۴ عدد
گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
مرغ: ۴ تکه
پیاز: یک عدد
سیر: ۵ یا ۶ حبه
رب انار: یک قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
آب نارنج و روغن: به میزان لازم
آب: ۲ تا ۳ پیمانه

روش تهیه

پوست بادنجان‌ها را بگیرید و از طول نصف و در مقدار کمی روغن سرخ کنید. گوجه فرنگی‌ها را هم حلقه‌حلقه و سرخ کنید و کناری بگذارید.

درون تابه‌ای مقداری روغن بریزید و تکه‌های مرغ را که با نمک و ادویه مزه‌دار کرده‌اید، سرخ کنید و از روغن بکشید. سپس پیاز‌ها را نگینی ریز خرد کنید و همراه با سیر رنده‌شده تفت بدهید.

رب انار را به پیازداغ اضافه کنید و تفت بدهید تا طعم خامی آن گرفته‌شود. حالا سبزی ترش‌واش و تکه‌های مرغ را که سرخ کرده‌اید به آن اضافه کنید. یکی دو لیوان آب داخل ظرف بریزید و بگذارید بپزد.

یک ربع تا نیم ساعت آخر پخت، بادنجان‌ها و گوجه‌هایی را که سرخ کرده‌اید به خورش اضافه کنید تا طعم خورش را به خود بگیرند.

خورش که جا افتاد و به روغن نشست، آن را بچشید و نمک و فلفلش را بنابر ذائقه خود اندازه کنید. سپس آب نارنج را به آن اضافه کنید.

فوت آشپزی

*به جای رب انار می‌توان از رب گوجه‌فرنگی و به جای آب نارنج از آب‌غوره استفاده کرد.

*برای گرفتن تلخی بادنجان‌ها، قبل از پخت، آن‌ها را نیم ساعتی نمک‌سود کنید. بعد آب بکشید و بگذارید خشک شوند.

*سبزی ترش‌واش شامل سبزی‌های محلی مانند ترش‌واش، ترشک، خالواش، چوچاق، گشنیز، نعنا، چغندر و سیر است. سبزی را پس از شستن، باید خوب ریز و ساطوری و مانند سبزی قورمه‌سبزی سرخ کنید.

 

ترش واش

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->