وزیر اقتصاد: گزارشی از عادی‌سازی پرونده ایران در FATF به رئیس‌جمهور ارائه کردم درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی اینفلوئنسر‌های ایرانی اینستاگرام بسته ۱۷ اقدام بورس برای رشد بازار تا پایان ۱۴۰۳ آخرین وضعیت تولید گاز برای زمستان ۱۴۰۳ پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه (۱۵ مهر ۱۴۰۳) هواپیمایی امارات استفاده از «پیجر» را ممنوع کرد ۳ آزمون کشوری توسط سازمان سنجش ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود به‌زودی قیمت خرید تضمینی برنج ابلاغ می‌شود بازگشت دوباره تالار مجازی بورس (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آیا زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد؟ کود‌های کشاورزی بر اساس الگوی کشت شهرستان‌های خراسان رضوی توزیع می‌شود بسیاری از کارگاه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند قیمت رسمی ۲۰ قلم کالای اساسی اعلام شد برداشت زعفران از مناطق سردسیر خراسان رضوی آغاز شد | هنوز زعفران نوبرانه به بازار عرضه نشده است درخواست جامعه کارگری از مجلس: هرچه سریع‌تر تحقیق در خصوص اموال سازمان تأمین اجتماعی را آغاز کنید پیش‌بینی حجم و نرخ رشد نقدینگی تا پایان سال ۱۴۰۳ ادامه فشار عرضه کنندگان در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ مهر ۱۴۰۳) فرونشست در کمین ۳۵۹ دشت کشور شرایط فروش اقساطی X ۵۵ پرو مدیران خودرو با اقساط بلندمدت از امروز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) + جزئیات نوسازی ۸ هزار ناوگان حمل‌ونقل عمومی در سال ۱۴۰۲ | اسقاط بیش از ۱۶۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۳ یک پیش‌بینی دیگر از آینده قیمت ارز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) «در صورت افزایش حقوق کارگران، کارفرما‌ها کارگران مازاد را اخراج خواهند کرد» یک نظریه اشتباه است با کمتر از ۲۰ میلیون تومان می‌توان گوشی آیفون خرید؟ (۱۴ مهر ۱۴۰۳) توقیف بیش از ۲۰۰ هزار پاکت زعفران تقلبی در چاپخانه‌های مشهد ۹۶ میلیارد دلار فرصت انرژی در کشور از دست رفت آیا سهام عدالت به جاماندگان تعلق می‌گیرد؟ (۱۴ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پایان معدوم‌سازی جوجه‌های یک‌روزه در گرو واردات نهاده دامی

  • کد خبر: ۴۲۷۸۰
  • ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹
پایان معدوم‌سازی جوجه‌های یک‌روزه در گرو واردات نهاده دامی
صنعت طیور طی ماه‌های گذشته به دلیل معضل افزایش قیمت و کمبود نهاده‌های دامی با پدیده‌هایی همچون معدوم‌سازی جوجه یک‌روزه و هم‌نوع‌خواری در برخی واحدها روبه‌رو شد که کارشناسان بر این باورند تنها راهکار نجات این صنعت تأمین نهاده‌های مورد نیاز با قیمت‌های مصوب است.

به گزارش شهرآرانیوز، در ماه‌های اخیر به دلیل نوسان و تاخیر در تخصیص ارز، خرید و واردات نهاده‌های دام و طیور از جمله کنجاله سویا و ذرت از کشورهای مختلف با مشکل روبرو شده بود بنابراین بخش قابل توجه نهاده‌های طیور که باید از طریق ارز رسمی و دولت در اختیار این صنعت قرار می‌گرفت، عملیاتی نشد.

 

به گفته تولیدکنندگان تنها نزدیک ۳۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز با ارز رسمی و بقیه از طریق بازار آزاد با نرخ‌های نجومی تامین می‌شود که همین امر موجب ضرر و زیان هنگفت تولیدکنندگان صنعت طیور کشور شده است.

 

 اکنون قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا در بازار آزاد نزدیک ۱۵ هزار تومان و ذرت حدود سه هزار و ۵۰۰ تومان است که تولیدکنندگان ناچارند نزدیک ۷۰ درصد نیاز خود را تنها در بخش تامین نهاده‌ها از این بازار تامین کنند.

این درحالی است که از اواسط شهریور ماه امسال ترخیص یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن نهاده‌های دامی در بندر امام خمینی (ره)، بندرعباس و چابهار به طور همزمان کلید خورده و بارگیری به سمت استان‌ها انجام شد.

 

طی دو ماه گذشته ۴۵۰ میلیون یورو به شرکت پشتیبانی امور دام اختصاص یافت که موجب شد علاوه بر حفظ ذخایر نهاده‌های دامی، خرید در قالب ۳۰ کشتی از کشورهای هند و برزیل انجام شود.

طبق گفته «محمدرضا طلایی» مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور روزانه بین ۶ تا هفت هزار تن نهاده دامی به استان‌ها بارگیری و ارسال می‌شود که از این هفته قرار است این رقم به روزانه  ۱۲ هزارتن برسد.

 

وی براین باور است که با ورود جدید نهاده‌هایی همچون کنجاله سویا و ذرت نهاده‌های مورد نیاز صنعت تامین می‌شود و مشکلی در این خصوص نیست.

بنابراین تغییر در ذائقه طیور علاوه بر افزایش چندین برابری سایر هزینه‌های تمام شده تولید از جمله دارو، واکسن، بیمه و انرژی، مشکلاتی عدیده‌ای برای این بخش بوجود آورده است که هزینه تمامی این مشکلات را تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نهایی می‌پردازند و دلالان از این زنجیره ضرر و زیان مستثنی هستند.

تغذیه نامناسب علت همنوع خواری در بین طیور 

«محمدعلی کمالی» مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های مرغداران گوشتی ایران  گفت: کمبود دان، تغذیه نامناسب و گرسنگی عامل اصلی همنوع خواری در بین جوجه‌ها و مرغ‌ها شده که با ورود نهاده‌های دامی جدید امیدواریم این مشکل برطرف شود.

 

وی افزود: به دلیل افزایش قیمت نهاده های طیور همچون کنجاله سویا و ذرت، تولیدکنندگان امکان ارایه جیره غذایی مناسب به طیور را ندارند، بنابراین کمبود تغذیه باعث شده تا مرغ‌ها و جوجه ها اقدم به همنوع خورای کنند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران اظهارداشت: این درحالیست که نهاده های دام و طیور با نرخ ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومان خریداری و وارد کشور می شود بنابراین باید هر کیلوگرم کنجاله سویا با قیمت دو هزارو ۴۵۰ تومان و ذرت یک هزارو ۵۰۰ تومان بدست تولیدکنندگان برسد.

 

کمالی تصریح کرد: با توجه به گرانی و کمبود نهاده‌های طیور، مرغداران نمی‌توانند جیره غذایی مناسب را برای طیور تهیه کنند، بنابراین از حداقل جیره استفاده می‌کنند که موجب چنین معضلاتی در واحدهای تولیدی شده است.

وی با بیان اینکه طیور در اثر گرسنگی جوجه‌ها و مرغ‌های ضعیف‌تر را به مصرف می‌رسانند، اضافه کرد: این ابتدای همنوع خواری در بین طیور به دلیل کمبوددان است و ادامه این روند باعث تلفات جدی در واحدهای تولیدی خواهد شد که به طور قطع، موجب کاهش تولید در ماه‌های آتی می‌شود.

 

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با بیان اینکه اکنون به دلیل کمبود و گرانی نهاده‌های طیور در بازار مرغداران علاوه بر کمبود نقدینگی، انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری ندارند، گفت: به طور قطع، تعادل تغذیه‌ای یک مولفه مهم در تولید به شمار می‌رود که کمترین تغییری در آن می‌تواند آسیب‌های جدی به تولید وارد کند.

کمالی براین باور است که شیوع همنوع خواری می‌تواند واحدهای تولیدی را مستعد درگیری با بیماری‌های مختلف طیور سازد که هزینه های هنگفتی را برای تولید کنندگان در پی خواهد داشت.

 

وی با  بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد نهاده های طیور از بازار آزاد تامین می شود، گفت: بنابراین با نرخ آزاد نهاده ها باید هر کیلوگرم مرغ زنده حدود  ۱۸ هزارتومان درب واحدهای تولیدی خریداری شود درحالی که اکنون قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای تولیدی به طور میانگین بین ۱۲ هزارو ۳۰۰ تا ۱۲ هزارو ۵۰۰ تومان است، یعنی تولیدکنندگان این محصول روی هر کیلوگرم تولید خود روزانه بیش از دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ تومان با نهاده های با نرخ مصوب و پنج هزار تا ۶ هزارتومان با نهاده های نرخ آزاد ضرر می‌دهند.

 

به گفته وی، این بدان معناست که این محصول با قیمت کمتر از نرخ مصوب ۱۵ هزار تومان ستاد تنظیم بازار کشور است.

مرغ یک کالای لاکچری نیست

«حبیب اسدالله نژاد»  نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی گفت: وعده‌های چند ماه گذشته در تامین نهاده‌های دامی محقق نشد که همین امر صنعت طیور را با چالش جدی روبرو کرد.

 

وی با بیان اینکه مرغ یک کالای لاکچری نیست، اظهارداشت: با افزایش قیمت تمام‌شده محصول، نرخ گوشت مرغ افزایش یافته به طوری که اکنون با پایین آمدن توان خرید مردم، تقاضای این محصول نیز پیدا کرده است.

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ایران براین باور است که بخش عمده سبد خانوار ایرانی را مصرف مرغ تشکیل می دهد و باید تلاش کنیم این محصول از سبد خانوار حذف نشود.   

 

اسدالله نژاد افزود: امیدواریم با ورود نهاده‌های جدید در سامانه بازارگاه مشکل صنعت طیور هر چه سریعتر برطرف شود.

منبع:ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->